Op naar een leven vol energie

Fit worden en blijven. Beginnen doorzetten & stralen.

Bewegen is de essentie van het leven. Alles is immers beweging, ook al gaat het ene proces sneller dan het andere: de afwisseling van de seizoenen, de groei van mensen dieren en planten.

  1. Tips
  2. Voor meer stabiliteit, ga tijdens het tanden poetsen op één been staan.
  3. Neem een trotse houding aan, schouders naar achteren en rechtop. Je mag er zijn!
  4. Sporten maakt het stofje serotonine aan wat je een blij gevoel geeft.

Beweging

Bewegen is de essentie van het leven. Alles is immers beweging, ook al gaat het ene proces sneller dan het andere: de afwisseling van de seizoenen, de groei van mensen dieren en planten. Mensen hebben de natuurlijke behoefte om te bewegen en het is zaak om aan deze behoefte gehoor te geven. Bewegen geeft plezier en stilstand is achteruitgang.

We geven graag excuses om niet te gaan bewegen. Tijdgebrek en motivatie zijn de belangrijkste redenen hiervan. Hierin kan ik je als beweegcoach helpen, tijd vrij te plannen om te bewegen/trainen. Een verandering kan om te beginnen al in de kleine activiteiten zitten. Door bijvoorbeeld wat vaker de trap te nemen, op de fiets je boodschappen te doen, fietsend naar je werk of om na de avondmaaltijd nog even een blokje te wandelen. Het neemt de drukte en spanning van de dag weg uit je hoofd. Sporten kan ontspannend werken. Om je te motiveren te blijven bewegen/trainen gaan we samen kijken waar je doelen liggen. Deze eventueel verkleinen in tussendoelen, zodat het overzichtelijker is om ze te behalen. Weet je niet wat je wil qua sport, dan gaan we samen kijken wat bij je past. Als bewegen eenmaal een gewoonte wordt in je leefpatroon, zal je ervaren dat je er behoefte aan hebt. Het is een intrinsieke motivatie geworden.

Volgens het VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport moeten we aan de Nederlandse norm gezond bewegen voldoen. Hierin is het advies voor volwassenen om vijf dagen per week minimaal een half uur matig intensief te bewegen (fietsen, wandelen) en drie keer per week gedurende twintig minuten spierversterkende oefeningen uitvoeren (fitness oefeningen, tuin omspitten). Ongeveer 50% voldoet hieraan. Dus er is werk aan de winkel, kom lekker in beweging!

Fit worden en blijven? Beginnen doorzetten en stralen.

Arrangementen beweging

Onderstaande arrangementen heb ik samengesteld waarin ik je als personal trainer/coach ga begeleiden. Voor meer informatie lees onder het kopje werkwijze beweegcoach.

  • Mir Mare op maat samenstellen
  • Prijs op aanvraag
  • Voeding, beweging, mental coaching
  • We kijken samen naar jouw wensen