Mijn verhaal

Wie is Miriam Hol? Waarom ben ik gemotiveerd om jou te begeleiden naar een leefstijlverandering?

Ik ben een veertiger en woonachtig in het mooie Overbetuwse dorp Elst. Hier woon ik samen met mijn man en onze twee kids.

Mijn levenspad is mijn drijfveer geweest, ik neem je hierin mee:

Begonnen als een paardenmeisje met de droom het bedrijf van mijn vader over te nemen, een handelsstal met paarden, waarmee ik al flink op weg was. Totdat mijn lichaam signalen gaf; pijn in de gewrichten, vermoeidheid, fysieke belasting werd steeds lastiger. Het bleek een vorm van reuma, ziekte van Bechterew. Een lang traject van opnames waarin ik met de rolstoel naar de therapie werd gebracht omdat lopen heel moeilijk ging. Werd gevolgd door dagbehandeling waarin veel therapieën aan de orde kwamen. Fysiek had ik veel ingeleverd (ook veel aangekomen in gewicht), daarnaast was ik emotioneel niet erg veerkrachtig meer. Mijn toekomstbeeld moest ik bijstellen!

Ik heb mezelf overwonnen door onder begeleiding te gaan werken aan een vitaler leven. Wat was daarvoor nodig? Ik ben 28 kilo afgevallen door bewustwording naar een leefstijlverandering, dus geen crash dieet. Ik ben veel gaan bewegen, niet extreem snel en veel in één keer. Rustig opgebouwd, veel wandelen, op de fiets de boodschappen doen en mijn oefeningen dagelijks herhalen. De mindset speelt hierin een grote rol. Als ik zou blijven doen en denken zoals ik altijd had gedaan was er niks veranderd. Ik ben langzaam opgekrabbeld en weer sterker geworden. Ik kan beter omgaan met mijn beperkingen en eruit halen wat er inzit. Door te blijven bewegen, keuzes te maken voor gezonde voeding en positief te denken. Het is voor mij een leefstijlverandering geweest. Ondanks het verdriet en de pijn heeft het mij ook veel gebracht.

IMG_4501

Een andere kijk op het leven, het is wat je er zelf van maakt!

Ik ben gaan zoeken wat is mijn tweede passie buiten het leven in de paardenwereld? Dat bleek bij mijzelf te liggen. Anderen te kunnen motiveren en stimuleren naar een leefstijlverandering door de bewustwording van de keuzes die je maakt. Wat heb ik daarvoor nodig? De levenservaring heb ik zelf, ik heb het pad doorlopen. De kennis heb ik opgedaan door het afronden van drie geaccrediteerde HBO studies bij Sonnevelt opleidingen: Gewichtsconsulente, Mental Coaching, Beweegcoach. De pijlers die nodig zijn om samen met jou te werken naar een vitaler leven. Daarnaast heb ik ook de diploma’s trainer 1 en 2 Pilates behaald bij Fysio Physics. 

GEZOND ZIJN IN LICHAAM EN GEEST!

En ja het voelt goed! Loop jij ook tegen bepaalde struikelblokken aan in je leven? Bel of mail me. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek en we gaan samen kijken naar jouw doel. Waar wil je naartoe en is dit haalbaar. We werken in kleine stapjes naar jouw einddoel op weg naar een blijvend resultaat!

Kijk voor meer info onder de kopjes voeding, beweging en mental coaching. Kom je in hoofdzaak om samen te werken naar een gezond gewicht wat bij jou past. Dan komen de andere punten in onze consulten ook aan bod want het is niet alleen de voeding waar het in zit ook je beweegpatroon. Je hoeft niet meteen naar de sportschool als dit niet jouw ding is. We gaan kijken wat past bij jou. Verandering kan om te beginnen in kleine aanpassingen zitten.

Waarom zijn voeding, beweging en een positieve mindset zo belangrijk?
Ze vullen elkaar aan, zonder het één is het ander niet compleet! Afvallen is niet alleen gezonde voeding en bewuste keuzes maken. Voor een blijvende verandering zul je je leefstijl moeten aanpassen hierbij is beweging ook erg belangrijk. Een positieve mindset om te kunnen doorzetten. En te gaan onderzoeken waar komen bepaalde gewoontes vandaan, wat zegt dit over jou? Het voor je laten gaan werken in plaats van tegen werken.

Wat zijn de positieve effecten op de gezondheid:

  • Minder kans op overgewicht.
  • Minder kans op hart en vaatziekten.
  • Diabetes type twee, verlagen vd waardes, afbouw medicijngebruik.
  • Het verlagen van de bloedruk.
  • Stressklachten verminderen, door bewuste keuzes en tijd voor jezelf te maken.

Ben jij er klaar voor je eigen pad te gaan volgen naar een gezond fit en blij leven en weer stralen van energie