Mijn verhaal

Wie is Miriam Hol-Jansen? Waarom ben ik gemotiveerd om jou te begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl?


Een klein kijkje in mijn leven, ik ben een veertiger en woonachtig in het mooie Betuwse dorp Elst. Hier woon ik samen met mijn man en onze twee kids. Ik kan genieten van een wandeling en een rondje hardlopen in de natuur, fijne vakanties en uitjes met ons gezin en een feestje op zijn tijd.

Mijn levensloop is van grote invloed geweest op mijn huidige levensstijl en het werk wat ik doe, dus ik neem jullie even mee in mijn leven.


Het was mijn droom als paardenmeisje om het bedrijf van mijn vader over te nemen die een handelsstal met paarden runde. Die droom leek werkelijkheid te worden totdat mijn lichaam niet meer mee wilde werken. Ik kreeg pijn in mijn gewrichten en had te kampen met veel vermoeidheid. Het bleek een vorm van reuma te zijn namelijk de ziekte van Bechterew. Een lang traject van opnames in de Sint Maartenskliniek volgde, waar ik met de rolstoel naar de therapie werd gebracht omdat lopen heel moeilijk ging. Daarna volgde dagbehandeling waarin veel therapieën aan de orde kwamen. Fysiek had ik veel ingeleverd en ook was ik veel aangekomen in gewicht door medicijnen, leefstijl en te weinig beweging. Daarnaast was ik emotioneel, niet erg veerkrachtig meer. Uiteindelijk spatte mijn droom uiteen en moest ik mijn toekomstbeeld bijstellen.


Onder begeleiding ben ik gaan werken aan een vitaler leven. Wat was daarvoor nodig? Door een leefstijlverandering ben ik uiteindelijk 28 kilo afgevallen. Dat heb ik niet gedaan door een crash dieet, vooral door een gezonder en bewuster voedingspatroon. Daarnaast heb ik deze andere leefstijl zorgvuldig en in kleine stapjes opgebouwd door steeds meer en vaker te gaan bewegen. Dat werd onderdeel van mijn dagelijkse ritme ook wel “natural movement” genoemd. Veel wandelen, de fiets gebruiken waar het kan en later kon ik zelfs sportieve uitdagingen aan zoals de halve marathon van Berlijn. De mindset speelde hierin tevens een grote rol want als ik zou blijven doen en denken zoals ik altijd had gedaan was er niks veranderd. Ik ben zo langzaam opgekrabbeld en weer sterker geworden. Ik kan nu beter omgaan met mijn beperkingen en eruit halen wat er inzit. Door te blijven bewegen, keuzes te maken voor gezonde voeding en positief te denken. Het is voor mij een blijvende leefstijlverandering geweest. Het verdriet en de pijn van tegenslagen heeft het mij uiteindelijk veel geluk en een nieuw leven gebracht.

IMG_4501

Een andere kijk op het leven, het is wat je er zelf van maakt!

Wat is mijn tweede passie buiten het leven in de paardenwereld? Er zijn vele jaren overheen gegaan voordat ik dit echt helder kreeg. In eerste instantie ben ik jaren thuis geweest om voor de kinderen te zorgen en dat was een mooie en dankbare tijd. Ik ben actief geweest als hulpmoeder en tezamen met de huishouding had ik daar mijn handen aan vol. Naarmate de jaren verstreken werd mijn gezondheid stabieler en begon het mij toch te kriebelen om iets nieuws op te pakken, niet in de laatste plaats omdat de kinderen ouder en zelfstandiger werden. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging maar wat? Dat overdenkende zou ik het erg mooi vinden om met mijn eigen ervaringen een ander te helpen. Toen heb ik mezelf de vraag gesteld, wat heb ik daarvoor nodig? De levenservaring had ik al en ik heb het pad doorlopen. Echter, ik realiseerde mij ook dat mijn levenservaring niet voldoende zou zijn om mensen te helpen en begeleiden naar een leefstijlverandering. Het ontbrak mij aan essentiële kennis over meerdere aspecten die hun invloed uitoefenen op leefstijlverandering. Deze kennis heb ik opgedaan door het succesvol afronden van drie geaccrediteerde HBO studies bij Sonnevelt opleidingen namelijk de opleidingen Gewichtsconsulente, Mental Coaching en Beweegcoach. Dat zijn de pijlers die nodig zijn om samen met jou te werken naar een vitaler leven. Daarnaast heb ik de opleiding Pilates trainer 1 en 2 positief afgerond bij Fysio Physics opleidingen met als aanvulling pilates rugfit, pilates heup & knie artrose en pilates zwanger & fit. In 2023 heb ik als mooie aanvulling de opleiding mindfulness trainer (MBCT / MBSR) gevolgd en positief afgerond. Zo ben ik gevormd tot wie ik nu ben en help nu mensen met een hulpvraag voor een vitaler leven. Ik leef nu veel meer in het moment en kan daar enorm van genieten.

GEZOND ZIJN IN LICHAAM EN GEEST!

Loop jij ook tegen bepaalde struikelblokken aan in je leven en is je innerlijke motivatie groot genoeg om de eerste stap te zetten? Dan ben je van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek en gaan we samen kijken naar jouw doel (hulpvraag), waar wil je naartoe en is dit haalbaar? We werken samen in kleine stapjes, op weg naar een blijvend resultaat!

Kijk voor meer info onder de kopjes voedingbeweging en mental coaching!

Waarom zijn voeding, beweging en een positieve mindset zo belangrijk?
Ze vullen elkaar aan, zonder het één is het ander niet compleet. Vitaliteit en een gezonde leefstijl gaan niet alleen over gezonde voeding, bewuste keuzes maken en een positieve mindset. Je gaat onderzoeken waar komen bepaalde gewoontes vandaan, wat zegt dit over jou? Het voor je laten gaan werken in plaats van tegen werken. Voor een blijvende verandering is herhaling van je nieuwe gewoontes nodig, door herhaling ontstaat een nieuw patroon. Zo ga je in kleine stapjes naar een blijvende leefstijl verandering!

Wil jij:

 • Meer energie ervaren.
 • Meer tijd voor jezelf vrij (mogen) maken.
 • In beweging komen zowel fysiek als mentaal.
 • Door bewustwording naar een leefstijlverandering.
 • Kilo’s die eraf gaan en er vanaf blijven.
 • Jezelf gezond, blij en fit voelen in lichaam en geest.
 • Aandacht voor je hormoonbalans.

Lees dan nog even verder…….

Wat zijn de positieve effecten op de gezondheid:

 • Minder kans op overgewicht.
 • Minder kans op hart en vaatziekten.
 • Diabetes type twee, verlagen vd waardes, afbouw medicijngebruik.
 • Het verlagen van de bloedruk.
 • Stressklachten verminderen door bewuste keuzes en tijd voor jezelf te maken.

Ben jij er klaar voor je eigen pad te gaan volgen naar een gezond, fit & blij leven en weer stralen van energie? Laat de drempel dan niet te groot zijn en neem die eerste stap.