Werkwijze als gewichtsconsulente

Tijdens een kennismakingsgesprek van ongeveer 15 minuten, telefonisch of bij mij in de praktijk, vertel ik je over mijn manier van werken. Samen bespreken we wat je hulpvraag is en het doel waar je naartoe wilt. Zo kunnen we samen kijken of de klik er is en we het traject ingaan. Je krijgt een voedingsdagboek mee, zodat je thuis gedurende een week kunt bijhouden wat je eet en drinkt. Deze retourneer je samen met het intakeformulier minimaal 3 dagen voor onze eerste afspraak. Zodat we tijdens onze eerste afspraak (intakegesprek) ook meteen aan de slag kunnen. Ik geef je hierbij inzicht in de punten waar verandering belangrijk is. Tijdens de vervolg consulten ga ik je actief betrekken bij dit proces. Ik ga je begeleiden om zelf anders te gaan denken over je voedingspatroon. Door deze bewustwording is jouw verandering blijvend!

SAMEN is het sleutelwoord van mijn begeleiding, je staat er niet alleen voor we doen dit samen. Het zal niet altijd makkelijk zijn, niks komt vanzelf in het leven. Maar als we in kleine stapjes richting je doel gaan zal het steeds beter voelen om je nieuwe leefstijl vast te houden. Ik zal je hierin adviseren en motiveren en sta voor tussentijdse vragen altijd voor je klaar.

IMG_4260
  • Verder kennismaken
  • We lopen samen het intakeformulier door
  • We bespreken het uitgewerkte voedingsdagboek 
  • Ik vertel je over de schijf van vijf
  • We doen de metingen
  • Ik neem een voedingsanamnese af 
  • Aan de hand van wat we hebben besproken en het uitgewerkte voedingsdagboek geef ik je een voorbeeld dagmenu mee
  • Verder krijg je tips en adviezen, zodat je meteen lekker aan de gang kunt.

Per arrangement verschillend, met een minimum van 6. Tijdens deze consulten eens in de twee weken hebben we een weegmoment. Bespreken we hoe het met je gaat, waar loop je tegenaan. Hoe gaat het ten opzichte van het te bereiken doel.

Tijdens ieder consult bespreken we een thema dit kan zijn: etiketten lezen, mindful eten, beweging. Dit thema verloop is voor iedereen anders, het is net waar de behoefte ligt en wat nodig is om extra te motiveren en/of bewust te worden van je patroon. 

Mogelijkheden om het traject te vervolgen.