7 vakantie tips

by in Blog 3 juli 2019

Hoe zorg je dat je niet aankomt tijdens je vakantie? Voor veel mensen is dat lastig omdat je tijdens je vakantie vaak meer eet, meer alcohol drinkt en minder gaat sporten. Voor je het weet kom je kilo’s zwaarder weer thuis en past je kleding niet meer… Maar zo hoeft het niet te gaan!

Als je een paar richtlijnen hanteert die ik je hier geef, geniet je juist extra omdat je je tijdens je vakantie lekkerder voelt en straalt van de energie. Ook past je kleding dan nog na afloop. En je kunt nog steeds uit eten en nog steeds dat glaasje wijn drinken! Dit zijn mijn vakantietips voor jou:

Vakantietip 1: Blijf eten
Probeer jezelf zoveel mogelijk te houden aan je normale basis ritme van de drie hoofdmaaltijden; ontbijt, lunch en diner en de tussendoortjes in de ochtend en de middag (stukje fruit). Zo kun je voorkomen dat je ongemerkt de hele dag eet, en misschien wel meer dan je wilt. Sla geen maaltijden over om bijvoorbeeld een etentje te compenseren wees je dan bewuster van de keuze blijf wel eten!

Vakantietip 2: Slim kiezen
Je kunt natuurlijk ook slimmer kiezen. Een waterijsje in plaats van schepijs van de Italiaan scheelt calorieën bijvoorbeeld. Of een stuk meloen in plaats van een schaaltje chips. Wanneer je uit eten gaat genieten kan ook door bewuste keuzes te maken. Ben je gek op een toetje, sla dan bijvoorbeeld het voorgerecht over of kies als hoofdgerecht een heerlijke salade. Eet zo puur mogelijk, door bijvoorbeeld verse producten (groenten, fruit en vis) bij de lokale markt te halen. Achteraf geeft je dit ook een prettiger gevoel, lekker gegeten en niet overdadig.

Vakantietip 3: Drink veel water
Zorg dat je de hele dag door goed gehydrateerd blijft. Begin je dag met twee glazen water en drink voor elke maaltijd een glas water. Wacht op de dag zo lang mogelijk met het drinken van alcohol, dat neemt veel energie weg. Vermijd ook frisdranken, fruitsappen en energiedrankjes. Ze bevatten veel calorieën(suikers) en zorgen dat je energie peil juist daalt.

Vakantietip 4: Blijf in beweging
Neem je sportspullen mee en blijf tijdens je vakantie in beweging! Veel mensen kijken me verbaasd aan bij deze tip, omdat de meeste mensen niet sporten tijdens hun vakantie. Verander je mindset op dit punt en ga juist tijdens je vakantie bewegen! Ga lekker wandelen, fietsen en zwemmen. Want je lichaam heeft ook vakantie nodig. Samen in beweging zijn met je gezin of reisgenoten is gezelliger en motiverender.

Tip 5: Met mate
Een ijsje, een barbecue, wat vaker uit eten. Heerlijk natuurlijk. Wees niet te streng voor jezelf, want dat houdt niemand vol. Maar houd wel maat. Je kunt erop letten dat je porties niet te groot zijn en dat je niet te veel afwijkt van wat je normaal eet. Wees zuinig met frites en stokbrood we eten er ongemerkt snel teveel van. Stop met eten als je vol zit.

Tip 6: Met aandacht
Eet langzaam en met aandacht: neem kleine happen en geniet bewust van wat je eet. Leg tussendoor je bestek even neer en ervaar wat je voelt en proeft.

Tip 7: Gezond onderweg
Ben je lang onderweg naar je vakantiebestemming, dan is het eten dat je tegenkomt langs de route lang niet altijd even gezond. Denk aan fastfood bij wegrestaurants of tankstations. Je kunt ook zelf eten inpakken. Neem je koeltas mee en vul die bijvoorbeeld met broodjes (volkoren) met bijvoorbeeld een gekookt ei en rauwkost, vers fruit een zakje ongezouten noten.

Met deze 7 vakantietips kun je met een gezonde leefstijl ook genieten. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Ik wens je een hele fijne vakantie, geniet van en met elkaar.
Stralende groet Miriam

One Comment
  1. Leuke tips, dankjewel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *