Stap eens buiten je comfortzone

by in Blog, Mental Coaching 23 november 2018

Een lastig punt voor veel mensen, maar wat kan er nou eigenlijk gebeuren? Belangrijker: wat kan het je uiteindelijk brengen?

Hierin spreek ik uit eigen ervaring. Het is erg lastig om de stap te zetten om buiten de vertrouwde routine te stappen. Uit ervaring kan ik nu zeggen: het brengt je zoveel. Een geruststelling. Het wordt steeds minder lastig om de stap te zetten! Je krijgt vertrouwen dat het allemaal wel goed komt. Het brengt je vooral veel.

Wat brengt het mij dan, kan je denken.

Ten eerste meer zelfvertrouwen. Hoe fijn is het, als je iets hebt gedaan waar je al lang tegenop zag en steeds maar redenen bedacht om het maar niet te hoeven doen. Uiteindelijk heb je de stap toch gezet. Oké, het is spannend, dat mag ook. Misschien liep het niet zoals je in gedachte had, maar wees trots op jezelf dat je de stap hebt gezet. Uiteindelijk geeft het een fijn gevoel om jezelf niet meer in te dekken maar het gewoon te doen. Door dit te ervaren krijg je meer zelfvertrouwen en neem je sneller de stap buiten je comfort zone.

Nieuwe contacten, door buiten je vertrouwde wereld te stappen. Er gaat een wereld voor je open, je ontmoet leuke en inspirerende nieuwe mensen. Waardoor er steeds weer nieuwe dingen op je pad zullen komen, als je er maar voor open staat. Je komt op plaatsen waar je anders niet zou zijn geweest.

Om terug te komen op mijn eigen ervaring. Nu drie jaar geleden ben ik echt buiten mijn comfort zone gestapt, uit mijn vertrouwde leventje en mensen om mij heen. Ik wilde meer. Mijn leven was oke, maar kabbelde voort beetje saai eigenlijk. Het gaf mij niet genoeg voldoening meer. Maar dan moet je stappen gaan zetten buiten je comfort zone. Zo wat was dat spannend. Mijn eerste stap was om een studie te gaan volgen (gewichtsconsulente). De nacht na de eerste studiedag zat ik s ’nachts in tranen op de bank, kan ik dit wel? Presentatie geven voor de groep, tevens voor onbekende groep mensen, reflectieverslagen schrijven, portfolio bijhouden enz. Dat was voor mij toen echt buiten mijn comfort zone na enkele jaren bij de kids thuis te zijn geweest.

Maar stoppen NEE dat ging ik niet doen. Ik ben doorgegaan en uiteindelijk viel het allemaal best mee. Het heeft mij veel gebracht. Ik wilde door. Uiteindelijk drie pittige studies na elkaar afgerond en mijn eigen bedrijf gestart. Nieuwe mensen ontmoeten, maar ook anderen kunnen inspireren en motiveren. Daar word ik erg blij van.

De stappen buiten je comfort zone blijven zich opvolgen. Zo moet ik nu ook presentaties geven wil ik mijn bedrijf in beeld brengen. Zo… dat vind ik heel lastig, maar niet durven is niet aan de orde. Ik ga ervoor en ook hier ga ik staan met beide beentjes op de grond!

Ga voor de stap buiten je comfort zone, begin met kleine stapjes! Laat je leven niet beperken door het NIET te doen.
Alleen jij bent degene die de stap kan zetten, jij hebt de regie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *