Tips voor de feestdagen!

by in Beweging, Blog, Mental Coaching, Voeding 12 december 2018

Tips van Mir Mare om de feestdagen gezond blij en fit te beleven!
Mir Mare staat voor voeding beweging en mental coaching, het één kan niet zonder het ander. Het zijn kleine aanpassingen die een groot verschil maken!

Voedingstips:

  1. Drink voldoende water. Verruil de frisdranken en sappen die veel suikers bevatten voor water voeg hier naar smaak bijvoorbeeld een schijfje citroen/munt/zwarte bes/sinaasappel aan toe. Het hydrateert je lichaam, zorgt voor een goede spijsvertering en een vol gevoel. Zorgt tevens voor de afvoer van afvalstoffen.
  2. Eet kleine hoeveelheden, eet rustig en geniet! Schep kleine porties op, neem rustmomenten tussendoor. Leg je bestek even neer en voel, heb je al een vol gevoel? Door rustig te eten en goed te kauwen kun je er meer van genieten.
  3. Varieer en maak bewuste keuzes. Door te variëren met gezonde voeding zorgen we dat ons lichaam wordt voorzien van alle voedingsstoffen die we nodig hebben. Voeg bijvoorbeeld groente en fruit toe aan de borrelplank “worteltjes, paprika in schijfjes, komkommer met een lekkere kerriedipsaus’’.

Sla geen maaltijden over om calorieën te besparen. Dan ga je al met reuze honger naar een diner, je zult sneller geneigd zijn veel te veel en snel te eten. Maak vooraf afspraken met jezelf, wat wil je wel en wat wil je niet eten. Maak bewuste keuzes, ben je bijvoorbeeld dol op dat lekkere chocolade toetje, wees dan zuinig met de frites tijdens het hoofdgerecht of sla het voorgerecht over.

Beweegtips:

  1. Blijf in beweging.Het advies is 1 uur per dag matig intensief te bewegen. Hierbij kun je denken aan op de fiets de boodschappen doen, neem vaker de trap.
  2. Tijdens de feestdagen.Blijf niet de hele avond/dag binnen zitten! Ga samen een rondje wandelen, zet de muziek aan en maak een dansje. Blijf in beweging!
  3. Blijf sporten.We zijn snel geneigd door alle drukte het sporten maar te skippen, doe dat niet je mag tijd voor jezelf maken. Door te blijven sporten, blijf je gemotiveerder om gezonde keuzes te maken qua voeding. Je ervaart een fitter gevoel.

Mental coaching:

  1. Tijd voor jezelf.Tijdens de decembermaand zijn we over het algemeen druk met alles en iedereen. Maak je ook tijd voor jezelf en je gezin? Je mag tijd voor jezelf maken en je gezin. Maak hier bewust tijd voor vrij. Geniet momentjes zitten al in kleine dingen!
  2. Moet ik dit doen?Stel jezelf deze vraag in alle hectiek eens. Moet jij dit echt doen? Moet het nu of kan het op een ander moment? Nee zeggen is ook een antwoord. Door je te ontdoen van al je moeten, ontmoet je jezelf!
  3. Terug en vooruitblik, dankbaarheid. December is een maand waarin we terugblikken op het afgelopen jaar. Vergeet hierbij niet de positieve punten te benoemen voor jezelf. We blikken ook vooruit, welke doelen heb je voor 2019. Door ze op te schrijven kun je er beter op focussen, om het ook te behalen en niet af te haken. Dankbaarheid, sta stil bij wat je hebt. Denk hierbij niet in materialisme, maar aan de dierbaren om je heen, je gezin, gezondheid. Klinkt cliché, maar dat is toch waar het om draait. Geniet deze dagen van en met elkaar!

Met deze tips kun je stralend en vol energie de feestdagen door.
Vergeet vooral niet te genieten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *