Hoe zijn jouw dagen gevuld in corona tijd? Plan je ook tijd en ruimte voor jezelf in?

by in Blog 6 februari 2021

Nu we veel thuis zijn is het extra belangrijk voldoende tijd voor jezelf vrij te maken. Hoe lastig dit soms ook is! Na een lange thuiswerkdag waarin je tussendoor wellicht ook als juf in de actie bent geweest, ben je blij dat je even niks hoeft. Ik hoor regelmatig terug dat dan de energie op is en dat kan ik goed begrijpen.

Juist dan is het knap als je toch de stap kunt zetten om van de bank af te komen en in beweging te komen. Dat kan door een rondje te gaan wandelen of even te ontspannen tijdens een online pilates les. Maar dat ook door aan te sluiten bij de duo buitentrainingen. Allemaal heel laagdrempelig!

Dit geeft zoveel nieuwe energie (ontspanning) en zorgt dat je fit blijft. Het verlaagt ook de kans op bijvoorbeeld overgewicht en hart-en vaatziekten. Daarnaast blijf je gemotiveerd om te bewegen en gezonde keuzes qua voeding te maken. Gun jezelf de tijd en wees liefdevol naar jezelf en je zult zien en ervaren dat je een leuk en blij mens, moeder en partner bent, echt waar!

Tips in coronatijd:

  • Creëer zoveel mogelijk een vaste werkplek. Zo niet, ruim dan na je werk de computer e.d. goed op en zorg dat alles wat met werk te maken heeft uit zicht is.
  • Vast dagritme: zet de wekker; Sta op tijd op; trek normale kleren aan en verzorg jezelf alsof je naar je werk gaat.
  • Vast weekritme: Plan sport en beweegmomenten, ook als je vanuit huis sport. Spreek met een vriendin af om samen te wandelen en gezellig bij te kletsen.
  • Blijf naar buiten gaan! Een wandeling of een rondje op de fiets. Maak het niet te groot maar wees wel streng voor jezelf en maak daar tijd voor. Het geeft je zoveel nieuwe energie.
  • Plan vaste eetmomenten in en houd je hieraan. Zet eventueel een alarm.
  • Eet gezond volgens de schijf van vijf. Zorg dat je voldoende groente en fruit eet minimaal 250 gram groente per dag en 2 stuks fruit. Varieer daarbij in alle kleuren en soorten want deze bevatten verschillende vitamines en mineralen.
  • Werk je vanuit huis? Sta tussendoor regelmatig even op en haal een kop thee. Als extra aanvulling kun je een paar rekoefeningen doen (deze ga ik nog met jullie delen). Let op je houding en houd je schouders laag.
  • Bedenk goed wat jij nodig hebt! Deze heftige en rare tijd vergt veel van ons! Plan hier tijd en ruimte voor.
  • Denk in mogelijkheden en kijk vooral niet naar de onmogelijkheden. Ga op zoek naar wat er nog wel kan en wat jij leuk vindt. Gun jezelf de ontdekking en stel jezelf open!

Maak er iets moois van!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *